2012. február 29., szerda

SPAM-ek ellen a cboxban és avatar egy lépésben.

Sziasztok!

Nemrég megkérdezte tőlem az egyik blogger társam, hogy hogyan sikerült beállítanom  saját avatart és spam szűrőt a cboxba valamint egyéni smilekat, így úgy gondoltam megosztom másokkal is a címben említett dolog beállítását. A smilekra is kitérek majd egy következő bejegyzésben.
Tulajdon képen ez egy semleges bejegyzés, azoknak akik többet szeretnének tudni a Cbox-ról. Valamint arról, hogy hogyan lehet spamteleníteni. Szerintem ennek a megoldásnak sokan örülnének, ha még nem fedezték fel ezt a lehetőséget. Megszabadulhattok a sok kéretlen angol nyelvű hablatytól és nem mellesleg nagyjából védhetitek magatokat az email halászoktól.  Nem kell mást tennetek, mint belépni vagy regisztrálni a cbox oldalára.



Ha ezzel megvagytok, beléptek a kezelő felületre ami nagyjából így néz ki :

Akkor tehát, onnan kezdeném, hogy már be vagy lépve a cboxba.

1. Kattints az options-ra. Ott rögtön a Posting options-ra kattints, ki jön egy másik oldal.







2.  Keresd meg az Anti -spam protection-t. Ott pipáld ki mind a kettőt. A Chaptcha egyértelmű, hogy mit jelent, sztem. Mindenki csak ama bizonyos kód beírása után fog tudni írni az üzenő faladra


3. Avatar beállítása, mint a blog tulaja készíthetsz magadnak egy saját megkülönböztetett kis avatart. Nem kell mást tenned, mint ugyan ezen az oldalon maradva  megkeresed a

Message options --> Allow avatars és be állítod short linknek.  Innentől elég egy netre feltöltött kép linkje és azt beilleszted az URL/Email rész helyére és villoghatsz is ;) Gyakran kommentelő ismerőseidnek is megengedheted akár ;)

Persze nem árt esetleg engedélyeznek a nálam látott többi kockát is és már kész is van, mind az avatar, mind a spam védelem.  Remélem sikerült beállítanod! Jó chatalést a blogodon! ;)

Ui.: Ha elvinnéd máshova Forrás megjelölése kötelező!

















0 vélemény. Következő...?:)):

Megjegyzés küldése

Összes oldalmegjelenítés