2011. november 25., péntek

Halhatatlanok - Prológus

Prológus




Kék, könyv.: 1. oldal

"  Kellemes hajnali frissesség járta át a hálószobát, a nap is lágyan cirógatta az alvó alakot, aki hamarosan nyújtózkodni kezdett először egy láb majd egy kar bukkant ki a takaró alól s így folytatódott egészen a többi testrésszel együtt egy hófehér hajkorona bukkant ki a takaró alól.
Különleges személy fekszik beburkolózva a selyem ágy puhaságába. Alig múlt tizennyolc éves, az egész ház népe csak őt szolgálja ki, mert egyedül van otthon, az apja s az anyja épp elutazott külföldre tárgyalni, diplomaták mindketten, a lány pedig a tanulmányait folytatja, s ha épp szünet volna, akkor ő is velük tartott volna, minimum, hogy síelhessen, vagy szörfözhessen. Magára kapja a köntösét, s lesiet az étkezőbe. Ahol már vár rá a mai napi reggeli, körbe pillant szokás szerint sehol senki a házi néni a konyhába tesz-vesz, a szobalány pedig biztos a kertésszel kamatyol, ő pedig itt van egyedül. Egy kétemeletes családi házban lakik a szüleivel, a legfelső emelet csak az övé, egy elég tágas hálószobával, amely egy nagy fürdőszobába nyílik, abból pedig egy másik ajtó nyílik amely mögött a gardrób szoba található  . 



A gardrób ajtó mellett pedig egy komputer, amelybe be van táplálva a lány ruhatára, neki csak virtuálisan össze kell raknia a napi öltözködését, és a gardróbba szerelt mechanika máris a megfelelő vállfákat állítja az ajtóba. A fürdőszobában egy egész alakos tükör is helyet foglal meg egy fotel is, hogy itt is megpihenhessen. A hálószobájából a folyosóra nyílik a következő ajtó, amely pedig a fő lépcsőhöz és még egy a lépcső mellett jobbra levő ajtó felé vezet. Az a saját bejáratú nappalija , számítógép, biliárd, darts, nagy képernyős LCD - LED tv, ps3, Xbox 360, Wii, hogy ha unatkozna, akkor legyen mivel elfoglalnia magát, meg persze a fal mentén végig futó könyvespolc, mely nem csak a csomó unalmas lexikonnal van tele, mint az apja dolgozó szobája a földszinten, hanem az aktuális irodalommal, meg a régebbiekkel is.

A ház egyébként elszigetelve fekszik a város szélén, nagy birtokkal, nem messze egy rancstól. Érdekes megjelenése  van hófehér haja, amely már majdnem ezüst, a szemei pedig mandulavágásúak,  macskás ibolyaszínűek, a bőre pedig hamvas, bronz barnás. Modellnek készül, igazi kifutón tébláboló híres divattervezők által készített ruhákban szeretne feszíteni sok fényképezőgép és kamera körül. Magas száznyolcvan centis vékony, mégis ott gömbölyödős alkat ahol kell.
Most is, épp az ablaküvegre bámulva figyeli az arcvonásait, a családjában senkinek sincs ilyen kinézete, mint neki. A szülei büszkék is rá, mert a hasznot látják belőle, ő hol áldásnak, hol pedig átoknak gondolja, az iskolában sokan irigyek rá, benne van a hajrálány csapatban is....."

Kék könyv. : 3. oldal

" .... Jasmin Gul Jackman, nem egy átlagos lány kinézetét kelti, ráadásul a neve sem minden napi, apja épp az arab országok egyikében volt amikor megindult a szülés ezért Jázmin Virág lett az első két nevének jelentése , utóbbi meg az apja családnevéből származik. Tökéletes gyermekkora volt, egészen addig míg…"

 Kék könyv: 3. oldal ; Jasmin lábjegyzete:

Akár így is kezdődhetne az életrajzom... Már ha valaki egyáltalán megjelentetné, de olyan dolgok történtek velem a végzős évem alatt, hogy mind a mai napig ezen gondolkodom, mi lett volna ha…
Egyébként tényleg így kezdődik, a krónikások úgy vélik így kell írni, hát ki vagyok én, hogy bele szóljak?  Ha másképp alakulnak a dolgaim, ha nem titkokra épült volna , addigi emberi életem kezdete. Mert, hogy nem könnyű most így élnem az életemet…Megdöbbentő, fájdalmas és állatira felfordult körülöttem az egész világ, mert most már semmi sem az aminek látszik.  Felesleges lenne most le lőnöm a nagyobb poénokat, nézzétek és olvassátok életem történetét. Lássuk csak, hogy kerülök ki ebből..

Most is sokat veszekszem a krónikással, hogy mit nem szeretném ha olvasnának átváltozásom történetéről, de a mi társadalmunkban ez fontos... Elhiszitek, hogy még ezt is le íratta velem... Hihetetlen!



5 vélemény. Következő...?:)):

  1. Szia! Elolvastam a prológust, így bevezetőnek elég jól hangzik. Érdekesnek találom Jazmin életét.
    A későbbiekben figyelj oda a jelen és a múlt idő használatára. Azt is el kellene döntened, hogy egyesszám egyben vagy egyesszám háromban írsz, mert keverve kicsit zavaró olvasni. Ajánlanék neked egy blogot, nézz körül jó tippek vannak ott íróknak, én sokat olvasgatok ott. Sok hasznos dologra leltem már ott, amit a későbbiekben alkalmaztam is.
    Puszi, ha időm engedi jövök és olvasok.
    Mili
    http://irokhaakarok.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  2. Szia! :)

    Köszönöm a véleményt és azt is, hogy felhívtad a hibákra a figyelmemet! :) Erre a jövőben igyekszem odafigyelni és akkor el is kezdem szerintem átolvasgatni az eddig elkészült fejezeteket, és javítgatni. Tényleg nagyon köszönöm, hogy szóltál! :)

    Szeretettel várlak vissza. :))

    Puszi :)

    ui.: Köszönöm a linket, átböngészem :)

    VálaszTörlés
  3. Picit változtattam rajta. Így szerinted is elkülönülnek az E/1 és az E/3 ? :)

    puszi: Yzzi

    VálaszTörlés
  4. Sziaa! ^_^

    Jöttem, láttam, győztem. BRUHAHAHAHAW.*-* Na jó, nem.xd

    Nagyon tetszik a prológus, már bírom a főszereplőt.: DD
    Alig várom, hogy olvassam a folytatást. : D

    Puszszii
    Bonnie

    VálaszTörlés
  5. Szia! :)))

    Kit győztél le? :D >.<

    Kíváncsi vagyok ki(kik) lesznek a kedvenceid :D

    Puszi <3

    Yzarr ;)

    VálaszTörlés

Összes oldalmegjelenítés