2012. február 11., szombat

Frászkarika

 
Frászkarika
(Fright Night)
2011







Nem egy idei filmről beszélek, hanem a tavalyi 2011 augusztusában mozikba került filmről. Ez egy remake, a korábbi 1985 film alapján készült, azt nem láttam, szóval arról nem is igazán fogok szót ejteni. Ez fogott meg leginkább, hogy miért is? Egy nagyszerű, legalább is számomra nagyszerű stáb dolgozott azon, hogy összejöjjön a film, és aki látta az Erőszakik (In Bruges) című filmet az tudja, jól miről beszélek. Jól megírt jelenetek és párbeszédek szövegek, képek. Nem mellesleg marha jó fekete humora van annak a filmnek, amit nagyszerű színészek tesznek jobbá. Erről ennyit :D Most jöjjön a Frászkarika ( Fright Night).



Alaptörténet, vámpír Jerry Dundrige ( Collin Farrel)  a szomszédom, de nem csillog! (nem hagyhattam ki XD ) Velejéig romlott és csúúnya, de nagyon csúnya, szadista és! Ami nálam igazán döntő volt ez a vámpír használja az eszét. Tojik arra, hogy te ki vagy és hogy mit akarsz ő már eldöntötte, hogy te a vacsorája vagy, akkor az is leszel, és a szolgájává válsz, ha nem és akkor olyan ügyes bajos dolgokon kell átmenned, mint Charlienak (Anton Yelchin).  Nem tököl, ő már idős és tudja, hogy mi a dörgés a mai világban és otthonosan mozog. Nagy szerepet kap ebben is a fekete humor... ;)


A film elejétől kezdeném az élmény beszámolómat. A kutya fent az asztalon, már a zene is libabőrössé tesz, tudom, hogy nem egy Csipkerózsika mesébe csöppentem, de azért mégis betojok, amikor ráközelítenek az ajtóra és kiesik az ajtón egy gyerek.  Hát igen, ami volt a kezemben az kirepült belőle, de nem is sajnálom, leköt a film, a kutya beszart, a gazdája is és láss csodát, ez hova menekül? Az emeletre, tényleg a kutyában van több létfenntartási ösztön, egyből kimegy a kis kijáratán. Tényleg van abban valami, amit a Sikolyos csaj mondott, sose az emeletre menekülj, mert ott szart se érsz, menj, ki az utcára azt ordítozz… De ha nem az emelet felé venné az irányt, akkor nem lenne film, amiről szólna. Szóval befogom xD

Adott egy gimis srác, aki épp a hormonjaival küzd és van egy bombázó barátnője, aki megadta a srácnak a várva várt népszerűséget, ki ne akarná? Még annak árán is, hogy a régi jól bevált, haverokról lemond? (Csak az, aki hülye…) Itt kezdődnek a problémák, súrlódások a régi haver és az új barátnő szülte hírnév között. Amikor is nem jön iskolába az egyik társuk, kiderül, hogy Ed és az eltűnt barát nyomoztak nem is akármi után egy nagyon különös eseten. Mégpedig eltűnéseken, amikor Charlie szomszédjának háza környékéből indul ki és úgy tágul a kör.

Tehát a szálak az új különös szomszéd felé vezetnek, akire anyuka a film elején már meg is jegyezte, hogy milyen különös ember, talán medencét épít a pincébe? Vagy talán a fia volt? Nem is annyira fontos, de a kitermelt sitt azért a jó érzésű szomszédságnak is szemet szúr. Az már nem, hogy csak nappal nem lehet látni őket… Semmi gáz.  De hát én se gyanakszom a szomszédomra, hogy éjjelente pisilni jár… Pedig de! No mindegy.  Innentől kezdődnek a bonyodalmak…Jerry az ujjai köré csavarta a csajokat egyedül csak Charlie-nak vannak némi kétejei...

Igazából addig nem tudom eldönteni, hogy a főhős csaja mit akar a csávótól, vagy komolyabban le akar –e horgonyozni mellette, amíg be nem üt ménkő. Akkor igazán egymásra vannak utalva. Megjelenik Jerry és ha nem mehtek a házba, akkor te se lehessetek odabent hozzá állással stílusosan kirángatja a gázvezetéket és fájuk robbantja a házat. Charlie felkereste előzőleg a nagy vámpír vadász Peter Vincentet , aki kicsit darkos beütéssel hajaz inkább Lucianra az Underworld-ből , de közel sincs annyi kurázsi benne mint akire hasonlít.Most, hozzá menekülnek mint utolsó mentsvár, de hogy sikerrel járnak-e ? Az nagyban múlik azon, hogy hogyan sikerül megpuhítani Peter -t (David Tennant)


Így nincs ami megvédené őket, én mondom, a találékonysága vetekszik Cullenékkel. De ugye ők, nem esznek embert… és nem készítenek a pincében vámpír kolóniát. Ezért is szeretem a mi Jerrynket. Akinek haláli szövegei vannak, és marha jókat lehet rajta nevetni. Nem csak ez, de ez már valódi aranyköpés lett:

„Anyukád magányos. Széllel szemben érezni.” – by Jerry

Ráadásul, ott van, hogy teljesen hülyére veszi a gyereket. Vezeti az orránál fogva, tudja, hogy végig a házában dekkolt, míg ő kajált az elrabolt csajból és a többi. Szóval imádtam az elejétől a végéig a filmet. Talán túlságosan is megkedveltem a fő gonoszt. De mennie kellett, sajnos :( Farrel nagyon jót alakít ebben a filmben, már-már közelít Lestathoz a másik kedvencemhez. Azt hiszem itt abba is hagynám, bár megemlíteném David Tennant angol színész, volt szerencsénk hozzá a Ki vagy dokikban és Ő volt ifj. Barty Kupor a Harry Potterben, meglepő mi? :D Szóval, ha teheted nézd, meg ha már megnézted, akkor remélem csak jó tapasztalatokkal gazdagodtál a film alatt, után :)










2 vélemény. Következő...?:)):

  1. Szia!
    Hát ezek után újra meg kell néznem ezt a filmet. Tudom, hát-tal nem kezdünk mondatot. De nem is ez a lényeg. Nekem mádként jött le az egész történet. Kap még egy esélyt.:)

    VálaszTörlés
  2. Has! :D

    Neked mi volt a tapasztalatod a fimmel kapcsolatban? O.o *nagy szemeket mereszt, kíváncsi!!!* Tényleg kíváncsi vagyok a véleményedre, mert az enyém egy igen elfogult vélemény a filmről :P Még vmi, imádom a Budapesti Lordokat imááádom :D Tudod kinek a történetére vagyok nagyon kíváncsi? Paris... :'( Szegénykém :(

    VálaszTörlés

Összes oldalmegjelenítés